La Policia Local fa 133 anys que patrulla per Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols va celebrar aquest dimarts la diada de la seva Policia Local. La trobada es va emprendre al Teatre Narcís Masferrer, i hi van assistir agents de diferents cossos de seguretat, a més del subdelegat del govern, Albert Bramón.

Fa 133 anys, en concret, fou un 8 de març de 1889 que es va fundar la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. Una data marcada al calendari pels agents, que aprofiten la commemoració per celebrar la seva particular diada. Enguany, l'acte s'ha traslladat al Teatre Narcís Masferrer, on s'han atorgat diferents condecoracions i alhora s'han visibilitzat les actuacions empreses durant el 2021.

Sota la direcció de l'actual Inspector en Cap, Marc Peña, s'ha remarcat el treball que la Policia Local ha efectuat de manera conjunta amb altres cossos de seguretat. Col·laboracions amb els Mossos d'Esquadra o la Policia Nacional que, per exemple, han ajudat a desarticular diferents grups dedicats al tràfic de drogues. També s'ha posat l'accent en voler oferir un servei de proximitat amb el ciutadà.

Amb un total de 28.000 serveis efectuats, entre els quals destaquen unes 2.000 actuacions relacionades amb la protecció del medi ambient, la intervenció en uns 200 furts i 900 actes vandàlics, més de 1.000 actuacions de caràcter assistencial i unes 1.500 denúncies de trànsit, els agents de la Policia Local encaren el futur amb optimisme. De fet, en els pròxims anys es preveu la construcció d'una nova seu, a més d'un augment de la plantilla.

Entre grans aplaudiments, també es van entregar diferents condecoracions. El Rosetó es va concedir a Julia Gabriel i Maria Jesús Cereza, pels seus 35 anys de servei. La creu d'or, per la seva banda, va anar a parar a Ciro Esteve, Jesús Fernández i Ivan Ejarque per rescatar dos pescadors que havien caigut al mar durant un temporal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat