Sant Feliu acollirà una jornada de donació de sang amb la participació d'estudiants

Sant Feliu de Guíxols acollirà aquest divendres i dissabte una jornada de donació de sang a l'edifici de l'antiga Agglotap. En aquesta ocasió, el Banc de Sang i Teixits comptarà amb la col·laboració dels alumnes de 5è de primària de l'Escola Ardenya de Sant Feliu. Amb aquesta participació es vol conscienciar als més joves de la importància de ser donant.

Es calcula que a la vora de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya, i just per Setmana Santa, és quan les reserves de sang baixen. Per això, després dels dies festius, el Banc de Sang i Teixits continua fent parada a diversos municipis per captar a més donants i donar resposta a les necessitats dels pacients. Aquesta vegada, Sant Feliu de Guíxols serà punt de donació de sang, tant aquest divendres com dissabte. Es farà a l'antiga Agglotap.

Com a novetat, les jornades comptaran amb la col·laboració dels alumnes de 5è de primària de l'Escola Ardenya de Sant Feliu. La idea és conscienciar als més joves de la importància de ser donant.

D'altra banda, necessiten que més joves es registrin a la Donació de Moll d'Os per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l'Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l'única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

Durant el mes de gener, l'entitat va inaugurar el primer Pilar Casteller Digital de Catalunya, un monument de realitat augmentada que dona visibilitat a les donacions aconseguides des del gener fins al 14 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Sang. Aquest pilar inèdit es pot veure a punts estratègics de 4 capitals catalanes. El pilar casteller virtual vol ser el símbol de l'esforç col·lectiu que representa la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat