El personal del SSIBE es vacuna de la grip

Palamós

Data: 16/10/2020

Intervé: Gero Domínguez, Infermer Recursos Laborals SSIBE

Aquest gest pot ser la diferència entre un Hospital col·lapsat i un centre capacitat per fer front a l'emergència sanitària de la Covid-19 i la Grip. El personal dels Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà han començat a vacunar-se de la grip i la intenció de la direcció del centres és augmentar els baixos índexs de vacunació que hi ha arreu del país, i també al SSIBE.

L'any 2019 es va vacunar poc més del 38% del personal sanitari malgrat està considerat població de risc  amb xifres que varien segons l'àmbit hospitalari del que es tracta i també del tipus de treballador o treballadora.

Per exemple a l'Hospital i l'Atenció Primària les vacunacions freguen el 40%, mentre que a serveis com l'Emporhotel o els centres de gent gran no arriba al 30%.

El personal mèdic és el més conscienciat amb uns índexs de vacunació que superen el 50% mentre que el personal d'infermeria està entre un 30 i un 40% depenent de la categoria. En canvi altres professionals com personal de neteja o zelador no arriben al 30%.
 

Una vacuna que cobra especial importància amb la Covid-19


L'Hospital de Palamós té persones encarregades de promocionar la vacunació entre el personal del SSIBE i la seva feina és valorada positivament. La tendència a vacunar-se ha anat creixent en els darrers anys.

Enguany la vacunació de la grip cobra especial rellevància amb la pandèmia de Covid-19, però els responsables de vacunació de grip recorden que amb pandèmia o sense vacunar-se és essencial.

Amb els professionals ja vacunant-se de la grip ara començarà la campanya per la població de risc, que al Baix Empordà són més de 18.000 persones. Aquesta campanya per la població en general tindrà modificacions importants, com l'habilitació de pavellons i espais fora dels CAPs per no col·lapsar-los.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat