L'Hospital de Palamós reforça les urgències i CAPs per atendre a la forta demanda d'estiu

Palamós

Data: 05/07/2019

L'Hospital de Palamós reforça les seves Urgències i la dels CAPS de la zona per atendre a la forta demanda d'aquests mesos d'estiu a causa del factor meteorològic però també a què la població es multiplica exponencialment amb l'arribada de turistes i estiuejant. Segons el Departament de Salut l'activitat diària als ambulatoris de comarques gironines a l'estiu creix un 64,7% respecte a la mitjana d'un dia habitual, mentre que als serveis d'Urgències hospitalaris, s'incrementa un 44,78%.

Com cada any l'Hospital de Palamós i els CAPs que el tenen com a referència estructuren el dispositiu d'estiu augmentant els punts d'atenció primària, en aquest cas, activant els punts de Sant Antoni i de l'Estartit, que passen d'oferir assistència en hores concretes a l'hivern a 12 h cada dia de la setmana; distribuint els horaris i reorganitzant la plantilla i els reforços en funció dels fluxos en què es preveu un major nombre de pacients, normalment de 6 de la tarda fins ben entrada la nit, entre 1 i 2; i incrementant el personal.

Aquest dispositiu permetrà respondre a l'activitat programada i a la urgent, seguint criteris clínics, mantenint les intervencions amb ingrés i d'alta complexitat i prioritzant la cirurgia cardíaca i oncològica.

Des de l'àrea de comunicació dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà s'ha posat en marxa la campanya estival "Tens una urgència? Vine a Primària!" amb l'objectiu de potenciar el que és l'atenció primària per tal que l'hospital es pugui dedicar a atendre a les persones amb nivells d'urgència de més gravetat, així com aconseguir més espai i mobilitat.

Més enllà de l'Hospital de Palamós, ofereixen assistència 24h els CAPs de Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d'Aro. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat