SIBBE s'adhereix un any més a la 'Setmana sense fum' organitzant diferents accions

Palamós

Data: 28/05/2021

INTERVENEN: Arantxa Mera, adjunta Hospital de Palamós // Marc Cama, tècnic de mediambient del SSIBE

Deixar de fumar no és fàcil, però és possible. El primer pas per aconseguir-ho és voler-ho fer i demanar ajuda pot facilitar el procés. De fet, nombrosos estudis científics han demostrat que l'ajuda personalitzada d'un professional de la salut incrementa les possibilitats d'èxit.

En el cas de l'Hospital de Palamós, que enguany s'ha tornat a sumar a la Setmana Sense Fum, celebrada des d'aquest dimarts 25 de maig fins al 31, ofereixen un programa de deshabituació tabàquica per als pacients ingressats. Aquesta ajuda consisteix en una valoració d'infermeria i un tractament farmacològic, si s'escau.

La Setmana Sense Fum, que enguany celebra la seva 22a edició, té com a objectius sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l'abandonament de l'hàbit entre les persones fumadores.

Amb el lema "Deixar de fumar, la teva altra vacuna", aquest 2021 la celebració de la Setmana Sense Fum destaca la importància de deixar de fumar com a mesura de prevenció de possibles complicacions derivades de la COVID-19. En aquest sentit, en aquests darrers anys i especialment aquest any de pandèmia, l'Hospital Palamós ha augmentat els usuaris inscrits als programes d'ajuda per deixar el tabac.

Més enllà del programa d'ajudes, des de SSIBE aquesta setmana han promogut diverses accions per tal de sensibilitzar a la societat sobre els problemes que genera el tabaquisme, tant en l'àmbit humà com del medi ambient.

EL MAR COMENÇA AQUÍ

Aquesta campanya, iniciada per França, té per objectiu sensibilitzar sobre els residus de tabac que van a parar al clavegueram.

AMPLIACIÓ DELS PERÍMETRES LLIURE DE FUM

Promoguda per la Xarxa Catalana d'Hospitals sense fum, aquesta campanya consisteix a ampliar les zones perimetrals de l'espai sense fum, en aquest cas, als accessos de l'Hospital i el CAP de Palamós.

EXPOSICIONS 

Durant la setmana contra el fum, s'han instal·lat dibuixos que han realitzat diferents escoles en referència al tabac, així com es pot visitar una exposició a l'Hospital que porta per nom "Tabac i medi ambient".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat