El riu Ter ha desbordat avui a Torroella

INTERVÉ: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit

Molta preocupació durant la passada nit a Torroella pel cabal del riu Ter que ha acabat desbordant aquest divendres a Torroella de Montgrí i l’aigua ha arribat a l’alçada del CAP inundant aquesta zona de la part baixa de la vila. L’aigua ha obligat a tallar un parell d’hores el pont d’accés a Torroella a més de diverses carreteres de la zona. El desbordament també ha afectat el municipi de Verges que s’ha quedat durant hores incomunicat per carretera direcció el Baix Ter i la Bisbal d’Empordà.

Les previsions són optimistes a l’espera que el nivell del riu vagi a la baixa que ja ho fa però molt lentament perquè els aqüífers estan plens i el sòl no assumeix més aigua.

El desbordament del Ter a Torroella ha provocat inundacions a la zona de l’Espai Ter on aquest aparcament ha quedat completament inundat. S’ha inundat també el subterrani del Centre d’Atenció Primària, els horts comunitaris a més d’empreses properes a la conca del riu i fins i tot alguna granja.

La principal problemàtica es troba en la planta potabilitzadora d’aigua que ha quedat inundada i fins que l’aigua no baixi no poden treballar amb l’avaria. Això ha provocat un tall d’hores en el subministrament d’aigua al poble després que els dipòsits s’hagin buidat.

Després d’una nit complicada aquest mati el Ter i les inundacions eren la principal atracció pels torroellencs que no recorden una situació igual des dels anys 40.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat