Campanyes de velocitat de trànsit amb radar a Santa Cristina per millorar la seguretat

Campanyes de velocitat de trànsit amb radar a Santa Cristina per millorar la seguretat
Santa Cristina d'Aro

Data: 11/03/2020

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro iniciarà properament campanyes de trànsit amb radar mòbil amb l’objectiu de lluitar contra les infraccions de velocitat al municipi per aconseguir millorar la seguretat viària. La recaptació derivada  de les sancions es destinaran, segons ha acordat l’equip de govern, format per ERC i JxCat, en millores per a la seguretat del trànsit mitjançant senyalització vial, instal·lació d’elements de seguretat, cursos d’educació vial en l’escola, campanyes de conscienciació ciutadana i jornades d’actualització de les normes de mobilitat en el Casal de la Gent Gran. Segons l’actual reglament, les sancions per excés de velocitat oscil·len entre el 100 i els 600 euros  i poden comportar uns pèrdua de fins a 6 punts en el permís de conduir.

Els controls de velocitat es faran després d’un estudi cinemomètric, que marca l’aforament de vehicles i velocitat del trànsit en determinades vies del municipi. L’estudi ha estat possible amb la informació obtinguda amb els dos senyals pedagògics col·locats ja fa uns mesos a diferents punts del municipi. Els senyals pedagògics forma part de la primera fase de l’acció policial, amb un contingut més d’informació i conscienciació.

Els senyals pedagògics i ara el radar són les dues mesures policials que s’apliquen per donar resposta a queixes veïnals i demandes ciutadanes relacionades amb l’afluència de vehicles i la velocitat del trànsit. El cap de la Policia Local, el sotsinspector Andrés Gil, vol deixar clar que el radar vol dissuadir als infractors. “Es un aparell dissuasiu per lluitar contra els conductors imprudents i, per tant, reduir les probabilitats d’accidents”, ha manifestat el cap de la policia cristinenca, que ha afegit: “els conductors responsables no han de patir gens, però sí els irresponsables, que ara estaran més controlats”.

L’aparell, d’última generació i de petites dimensions, compta amb una tecnologia molt desenvolupada. El radar té un sistema autònom i portàtil que combina la detecció de velocitat per làser, la imatge digital i l’arxiu de dades. Podrà funcionar de dia i de nit i el seu àmbit d’actuació i és de 100 metres per cada banda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat