Formació als empresaris per evitar un caos similar al de la flashmob del 2016

Intervenen: Pep Solé, regidor de seguretat / Carles Fernández, assessor en comunicació

El record de la flashmob del 2 d'agost del 2016, que durant 22 minuts va crear la falsa alarma d'un atemptat terrorista sembrant el caos a Platja d'Aro, és encara molt present a la memòria del municipi. 

Entre les accions que ha emprès la població per evitar que en un futur es repeteixin quadres similars, aquest dijous s'ha organitzat una formació en situacions d'emergències dirigida als comerciants i al sector de l'oci i al lleure del municipi pionera a Espanya. 

La iniciativa no busca crear sensació d'inseguretat, sinó estar el màxim preparats possible per una situació que es pot repetir en un context en què l'alarma terrorista és de 4 sobre 5 i minimitzar els hipotètics danys personals, materials o d'imatge que es puguin generar. 

Amb aquesta formació en emergències no es vol traslladar al ciutadà una responsabilitat que és de les administracions però sí empoderar la societat civil que està en contacte amb el visitant i que pot corresponsabilitzar-se d'una situació que la pròpia experiència els diu que es pot descontrolar fàcilment si no es posa fil a l'agulla. 

Aquesta formació ha estat només una de les iniciatives del pla d'acció que va engegar l'ajuntament per adquirir eines de gestió més eficaces en situacions d'emergències. Altres accions han estat la creació d'espais de formació interna per a tècnics i regidors o la modificació de l'ordenança de Civisme perquè calgui demanar permís previ amb un mínim de 10 dies d’antelació per desenvolupar activitats lúdiques a l’espai públic que comportin aglomeracions de persones i on es facin servir dispositius de gravació multimèdia. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat