El Síndic insta Calonge a atendre les necessitats dels infants de l'edifici desallotjat

El Síndic insta Calonge a atendre les necessitats dels infants de l'edifici desallotjat
Calonge i Sant Antoni

Data: 30/04/2019

El Síndic de Greuges insta a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni a cobrir les necessitats bàsiques de 24 infants desallotjats amb les seves famílies d'un bloc de pisos ocupats.

El desallotjament es va produir el passat dos d'abril en un edifici de 28 pisos que en tenia 25 ocupats. En aquestes vivendes hi vivien una setantena de persones que l'Ajuntament va reallotjar de forma temporal i va informar al Síndic de Greuges de les accions fetes.

Deficiències d'habitabilitat i delinqüència

El desnonament es va fer sense una ordre judicial expressa però si municipal. L'ordre es va donar després que un informe apuntés greus dèficits en l'habitabilitat de l'edifici  i riscos per les persones degut a les connexions fraudulentes de subministraments com l'electricitat.
A més, pocs dies després del desallotjament els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van explicar que en cinc dels pisos ocupats s'hi feien activitats il·legals com emmagatzemar objectes robats o traficar amb marihuana.

Després del desallotjament l'Ajuntament va allotjar temporalment les famílies en una pensió a l'espera de determinar la seva situació legal i socioeconòmica cas per cas. De les 10 famílies que al·legaven situació de vulnerabilitat només 3 estaven empadronades al Baix Empordà i hi havia diverses persones en situació irregular al país.

El Síndic lamenta que hi hagi infants vulnerables desatesos

El passat 23 d'abril es va acabar l'allotjament temporal que l'Ajuntament havia ofert a diverses persones i això ha fet que el Síndic hagi emès un comunicat urgent. Rafael Ribó recorda que malgrat hi ha problemes socials que han de ser tractats per instàncies superiors com la Generalitat i que existeixen polítiques per fer-ho, en un cas com el de Calonge ha de ser l'Ajuntament qui faci una actuació d'urgència.

Ribó deturpa que malgrat les gestions fetes no s'ha resolt la situació residencial de tots els afectats i insta a l'Ajuntament a implementar de forma immediata les mesures necessàries per garantir el cobriment de les necessitats bàsiques dels infants apel·lant al deure de les administracions de cobrir les seves necessitats bàsiques i a oferir-los programes de suport.

Notícies relacionades

Troben material robat i un cultiu de marihuana als pisos desallotjats de Calonge (18-04-2019)

Desallotjament d'un edifici amb 25 habitges ocupats a Calonge per manca d'habitabilitat (02-04-2019)

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat