La Bisbal surt al carrer per denunciar l'alliberament de 'La Manada'

Palamós

Data: 27/06/2018

Intervé: Aitana Luján, Col·lectiu Nosaltres

Si La Manada surt al carrer, les dones de La Bisbal també. Amb aquesta consigna, diversos col·lectius feministes i de suport a la dona de la capital del Baix Empordà van convocar aquest dimarts una concentració per denunciar que el sistema judicial no penalitzi suficientment les agressions sexuals.

Més d'un centenar de persones es van trobar a la Plaça de l'Ajuntament. Destacava la presència de components del Punt Lila, del Grup de Dones o del col·lectiu en procés de formació Nosaltres. 

Precisament, la concentració va tenir lloc just després que un menor de quinze anys fos acusat de violar una noia de la seva mateixa edat durant la celebració de la revetlla de Sant Joan a Palamós. Des de La Bisbal demanen que es destini bona part dels recursos a fer feines de conscienciació i formació dels joves.

Els col·lectius feministes lamenten que tot el treball acumulat en tasques de visibilització i denúncia de les agressions sexuals se'n pugui anar a terra ràpidament amb sentències com les del mediàtic cas de La Manada. Per contra, creuen que episodis com aquests han servit perquè la societat obri els ulls amb una realitat que sempre ha existit i perquè les dones tinguin cada vegada menys por de denunciar-ho.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat