Santa Cristina d’Aro va sumar ahir 31 donacions de sang tancant l’any amb un total de 76

Santa Cristina d’Aro va sumar ahir 31 donacions de sang tancant l’any amb un total de 76
Santa Cristina d'Aro

Data: 19/09/2019

Un total de 31 persones, de les quals dues ho feien per primera vegada, van donar sang en la donació que es va fer ahir dimecres, al llarg de tres hores, a la sala d’exposicions La Caixa de Santa Cristina d’Aro. A més van haver-hi dos oferiments. La donació està organitzada pel Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat.

Amb la d’ahir, que és la tercera i darrera de l’any que es fa anualment al municipi, les donacions del 2019 han estat en total de 76. A la trobada de gener, es van fer 22 donacions, a més de dos oferiments, mentre a la de maig, es van fer 23 donacions, a més de vuit oferiments. Durant l’any passat, en les diverses trobades, es van fer un total de 106 donacions, 12 més que a les del 2017, que van ser 94.

Des del Banc de Sang es recorda que cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments o accidents greus. En aquest sentit es recorda que per donar sang cal tenir 18 anys o més i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat