Begur reforça la cobertura dels Serveis Socials

Begur

Data: 12/03/2021

La crisi sanitària, social i econòmica actual ha accentuat les necessitats dels infants, adolescents i famílies en situació de risc o vulnerabilitat. Per aquest motiu durant la pandèmia l'Ajuntament de Begur, des de la Regidoria de Serveis Socials, ha reforçat la cobertura cap aquests col·lectius potenciant els recursos que ja s'estaven oferint, així com impulsant noves línies de suport.

En aquest sentit, s'ha seguit desplegant el Servei d'Intervenció Especialitzada de primària, entre els nens i nenes residents del municipi, però també s'ha obert un SIE de secundària, que atén a joves que cursen els seus estudis als Instituts de Palafrugell, però que viuen a Begur. Aquest punt ha esdevingut un lloc de trobada i d'interacció social entre ells i elles, on fan els deures. se'ls ajuda amb repàs escolar i tècniques d'estudi, i s'incideix també en l'estat emocional dels joves. Tot, en coordinació amb altres entitats com les escoles, extraescolars, serveis socials o centres psicopedagògics.

Per altra banda, l'Ajuntament ha engegat el projecte "Ser gran amb dignitat". Un programa que ofereix acompanyament a persones grans que viuen soles. Ho fan a través de diverses activitats, com passejos o xerrades. A cada persona que hi participa se li assigna un voluntari que l'acompanya en aquestes tasques.

Una altra de les prioritats que s'ha fixat l'Àrea de Serveis Socials des de l'inici de la pandèmia fins a l'actualitat ha estat la de mantenir i reforçar la col·laboració amb Càritas.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat