L’escola Sant Jordi, finalista a la competició de robòtica VEX2024 celebrada a Palafrugell

Aquest cap de setmana La Bòbila de Palafrugell ha estat l'espai que ha acollit el Campionat d'Espanya de robòtica. A la cita, hi van ser els millors equips d'arreu del territori nacional. Els i les guanyadores de la competició, anirán a competir al Mundial que enguany se celebrarà a Texas. També hi va ser present la Universitat Politècnica de Catalunya, qui va declarar que el nivell vist a la Bòbila aquest cap de setmana, era molt alt.

Tal com ens van avançar des de l'Escola Sant Jordi de Palafrugell, ja fa anys que el centre aposta per la formació en robòtica. Una formació que es va fer notable durant la final nacional de VEX celebrada a la Bòbila de Palafrugell. Aquest és el primer any que s'organitza la final al municipi de Palafrugell, ja que es tracta d'un gran esdeveniment el qual sempre s'havia de celebrar a la Universitat Politècnica de Barcelona.

La final, que ha durat de divendres a diumenge, ha servit perquè els i les alumnes competissin amb la mostra del robot que han creat durant el curs. El qual ha de superar diversos reptes amb la màxima puntuació possible.

El professorat, orgullós del treball dels seus alumnes, continuarà treballant la robòtica durant el curs per mostrar els seus robots en un esdeveniment loca, el 'Palarobòtica'. Alhora que també esperen amb ganes el repte de VEX pel pròxim 2025.

Per la seva banda, els alumnes de l'Escola Sant Jordi de Palafrugell comparteixen que participen amb la motivació de millorar any rere any en la disciplina de la robòtica. A més, també els agrada l'ambient que es crea en la competició i que, enguany, sigui a "casa".

Quant als premis, en la categoria Vex IQ, on els robots són de plàstic i participen des de primària i fins a 2n d'ESO, va guanyar l'aliança l'Equip de Sant Jordi 1 de Palafrugell i els "Ducks" de la Seu d'Urgell. El premi a la excel·lència de primària va ser Per "Fusió" també de l'escola de Sant Jordi i l'excel·lència de secundària per "Ducks" de la Seu d'Urgell que guanyen el dret a participar en el Mundial que es fa a finals d'abril a Dallas.

En el moment de l'entrevista, l'Angèlica Medina, entrenadora dels Ducks, l'equip guanyador que se'n va cap a Dallas, Texas, encara no havien guanyat. Però va aprofitar per explicar-nos tots els beneficis en els quals ajuda una competició de robòtica com la VEX.

En la categoria V5, on els robots són de metall, la pista és més grossa i participen alumnes d'ESO i Batxillerat: A la final van arribar les aliances formades per l'Equip A de l'Escola Sant Jordi de Palafrugell que feia parella amb Makers de Castellò de la Plana, però no van guanyar. Tot i això, l'escola, com a finalista, encara pot tenir opcions de classificar-se pel mundial en categoria Middle School.

Així doncs, els Ducks se'n van cap a Texas, però l'equip empordanès del Sant Jordi es queda amb molts bons resultats per destacar. El premi de Teamworks, el premi a l'excel·lència de primària i l'opció de trepitjar el mundial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat