Els psicòlegs recomanen viure al dia per evitar l'ansietat durant el confinament

Intervé: Anna Agustí, psicòloga

Aprendre a gestionar el present per evitar episodis d'ansietat o depressió. Aquesta és una de les principals recomanacions dels psicòlegs per fer front a la incertesa associada a la crisi de la covid-19. Els especialistes afirmen que és normal sentir angoixa davant d'una situació que és inèdita, però l'esport, la respiració, la meditació o les tècniques de relaxació poden ser grans aliats per sentir-se millor. 

Si hi ha pensaments negatius, val la pena aparcar-los durant la major part del dia i destinar un temps limitat a escriure'ls o compartir-los amb persones de confiança o professionals de la psicologia per analitzar-los i destriar-los. 

El confinament és un moment idoni per treballar qualitats com la flexibilitat o la paciència, uns aprenentatges de vida que ens serviran també quan es recuperi la normalitat. Per no angoixar-se en excés, el més recomanable és viure al dia. 

Els especialistes diuen que cal tenir una visió realista de la situació però també optimista, i pensar que la quarentena, com tot a la vida, té un principi i un final. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat