Afectacions del coronavirus al calendari escolar

Baix Empordà

Data: 16/03/2020

INTERVÉ: Martí Fonalleras, director territorial d'Educació a Girona

La crisi del coronavirus també comportarà afectacions als preparatius del curs acadèmic 2020-21. Del 23 de març a l'1 d'abril s'obre el període de preinscripcions als centres escolars i ara s'haurà de buscar la manera de fer-ho possible. 

El departament d'Educació segueix mantenint oberta la via 'online', però per a fer-ho s'ha d'haver presentat ja la documentació necessària a les escoles. La gran majoria de la gent avui dia encara les fa presencialment i, per tant, caldrà treballar en noves opcions que passarien per noves dates. 

També hi ha canvis, òbviament, en la planificació d'aquest mateix curs. El professorat segueix actiu des de casa i ha d'estar disponible en qualsevol moment de l'horari escolar per a les comunicacions i ordres que se'ls pugui donar. No s'imparteixen classes però sí que es fa seguiment dels alumnes. 

Quant al calendari del que resta d'any docent hi ha una preocupació principal per sobre de la resta: la finalització del segon de batxillerat i la preparació de les proves d'accés a la universitat. Des del departament s'assegura que si l'aturada és de només dues setmanes no hi haurà grans modificacions, però si s'allarga llavors s'haurà d'analitzar quines mesures es prenen en coordinació amb l'Estat, que és qui controla la selectivitat. Potser, fins i tot, s'hauria de tancar el curs més tard. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat