Una mirada a la Guerra Civil a través dels ulls de 12 nenes

Elles són 8 de les protagonistes del documental "Les nenes de la Guerra". Es tracta del relat de 12 senyores que eren nenes durant la Guerra Civil espanyola. El document vol ser un exemple de com gent anònima que avui té entre 86 i 98 anys van viure aquella etapa de la història espanyola. Uns anys de conflicte bèl·lic en els que es barreja la por, la fam, els bombardeigs, però també el dia a dia de la infància. 

La senzillesa amb la que cadascuna d'elles, com és el cas de la Pilar Iglesias, relata aquests records és una de les principals vàlues del documental que s'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa. 

El documental que s'estrena diumenge al teatre municipal recull històries com la de la Dolors Ferrer qui va passar fins a 18 mesos separada dels seus pares i lluny de la seva terra natal, una experiència molt dura que avui recorda a la perfecció.

Al llarg de la presentació s'han pogut escoltar diferents vivències, algunes de les quals es recullen en el document gràfic i d'altres quedaran en el calaix de sastre del grup de fotògrafs amateurs de Sant Feliu que sota el nom de 10 Auris ha tirat endavant el projecte. Amb més de 10 hores de gravació, s'het una exhaustiva tasca de síntesi per tal d'aconseguir un document que sigui un dibuix clar del que va ser la Guerra Civil pels infants.

L'estrena de "Les nenes de la Guerra" es complementa d'una exposició fotogràfica amb els retrats de les nenes al mateix teatre. Una exposició que posteriorment es podrà veure en el Museu d'Història on, a més, durant quatre diumenge a partir de mitjans de febrer, es podran veure les entrevistes personals completes de cadascuna de les protagonistes.

L'agrupació 10 Auris no descarta que el que avui és un document audiovisual pugui acabar en format llibre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat