Reconeixen la feina mediambiental de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro

Reconeixen la feina mediambiental de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro

Intervé: Esther Callol, Agent

Reconeixement a la Policia Local de Castell-Platja d'Aro per la feina que fa de sensibilització ambiental i tinença responsable d'animals entre l'alumnat del municipi. El projecte educatiu, que ja fa diversos anys que es desenvolupa, ha estat reconegut per la Xarxa de Protecció Animal (REPA en les seves sigles en castellà) com una pràctica d'èxit. 

El premi va ser concedit a Madrid en el marc de la VI Trobada Estatal de Responsables de Seguretat Local i va ser recollit per l'Inspector David Puertas i els agents Esther Callol, Javier Gallego i Josep Maria Vivo, que són els que fan les xerrades a les escoles.

El projecte ambientalista de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro té dues branques i es fa en col·laboració amb entitats ecologistes i animalistes com Natura Sterna i Galgos 112. La primera és conèixer l'entorn de la Vall d'Aro, quins animals hi viuen i quines actituds afecten a l'ecosistema. Com per exemple llançar brossa al terra o utilitzar el lavabo com una paperera. La segona és fomentar la tinença responsable d'animals de companyia. Com s'han de cuidar, quines condicions ha de tenir el lloc on viuen i conscienciar que no són joguines.

Des de la Policia Local del municipi estant molt contents per aquest reconeixement i per les experiències compartides amb altres cossos policials d'arreu de l'Estat. Castell-Platja d'Aro comparteix reconeixement amb una desena de pràctiques de diverses policies locals i de la Policia Nacional Espanyola i Guàrdia Civil. Va aconseguir el guardó entre més de 40 propostes d'arreu de l'Estat. 

El premi anima al cos a seguir fent aquest tipus d'actuacions que no són estrictament policials però que ajuden a prevenir infraccions i millorar el civisme i convivència a la població.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat