El 25N interpel·la a tothom. 64 denúncies per violència masclista a Sant Feliu de Guíxols

Intervé:Laura Serrano, regidora del SIAD

64 dones han denunciat violència masclista a Sant Feliu de Guíxols en el que portem d'any. La dada que ha obert el manifest del 25N a la ciutat ha estat l'exemple clar que la forma més salvatge del patriarcat és present ben a prop nostre i que la lluita per destruïr-lo interpel·la a tota la societat.

Sant Feliu de Guíxols, com molts altres pobles i ciutats del Baix Empordà, han commemorat avui el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les dones. Una violència que ha afectat com a mínim a les 14.908 dones que han estat ateses pels serveis policials, socials i judicials del país i que té com a dada més punyent les 15 dones assassinades aquest 2019.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha volgut fer públiques les dades de les denúncies que hi ha hagut a la ciutat, de les quals el 63% han esta interposades per dones d'entre 36 i 56 anys. 

Deconstruïr els contes del patriarcat

El manifest del 25N ha tornat a reiterar que la violència masclista té, com un iceberg, la part més gran sovint amagada i molt ficada dins el subconscient de la societat.

Alumnat de quart d'ESO de l'Institut Sant Elm ha clos l'acte amb una representació teatral que denunciava un altre lloc comú del patriarcat. Els vells contes de noies que necessiten herois perquè les salvin i protegeixin.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat