El laboratori de l'Hospital de Palamós és autònom per analitzar totes les PCR que realitza

Baix Empordà
Palamós

Data: 11/11/2020

INTERVÉ: Natàlia Claver, cap de laboratori de SSIBE

Aquest passat mes d’octubre el laboratori de l’Hospital de Palamós va realitzar més de 7.700 proves PCR, sense necessitat de derivar-les a cap altre laboratori extern de referència. D’aquesta manera, Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ja és autònom i autosuficient quant a l’anàlisi de les proves PCR que arriben de tots els centres; ja sigui l’Hospital de Palamós, els diferents CAP o Palamós Gent Gran.

Aquest fet suposa una millora en la rapidesa del diagnòstic i de la detecció de la COVID-19 entre la població del Baix Empordà, ja que permet disposar dels resultats en la majoria de casos en un període inferior a les 48 hores des de la presa de mostra.

Aquesta major celeritat ha de permetre detectar més ràpidament els casos positius i iniciar abans l’anàlisi de casos estrets per tal de frenar la transmissió comunitària. Amb la incorporació de totes les proves PCR al laboratori de l’Hospital de Palamós es completa el triplet de proves que es realitzen actualment per al diagnòstic de la COVID, com són els testos d’antigen ràpid, que detecten les proteïnes del virus en minuts, i els testos serològics, que detecten presència d’anticossos
 
La incorporació d’aquestes proves a la cartera de serveis del laboratori suposa la inauguració d’una secció de biologia molecular que permetrà en un futur proper anar implementant tècniques per millorar el diagnòstic de diverses malalties infeccioses o d'origen genètic. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat