Alumnes de batxillerat fan el comissariat de l'exposició de Carles Piqueras

Els alumnes de primer de batxillerat artístic de l'institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols estan descobrint què comporta comissariar una exposició d'art. Un dels projectes treballats a l'aula és el Creativa't, una fòrmula creada per l'institut i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament perquè els estudiants posin a la pràctica tots els processos de preparació d'una mostra, en aquest cas de pintura.

Els mateixos alumnes han escollit l'art del pintor local Carles Piqueras. han conegut l'artista i la seva obra i han seleccionat els quadres que donaran un discurs a l'exposició. També s'han encarregat de la part més administrativa on els papers en forma de contractes i assegurances prenen gran importància. Han fet un projecte de comunicació, han elaborat un discurs i un recorregut per l'obra del pintor i ara estan muntant aquesta exposició que s'inaugurarà divendres a la 4a planta del monestir de Sant Feliu.

Un cop a la sala els alumnes han resolt els plantejaments que no funcionaven. A l'aula han treballat per grups i s'han distribuït algunes feines. S'han sorprès de descobrir tota la feina i les decisions que hi ha darrere d'una exposició.

Aquest és el segon any del projecte Creativa't, l'any passat també alumnes del batxillerat artístic de la ciutat van comissariar una exposició del fotògraf ganxó Trévor Skinner.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat