El 73% de les Escoles del Baix Empordà no tenen cap grup aïllat per Covid-19

Baix Empordà

Data: 28/10/2020

Un miler de persones entre alumnat i professorat fan quarantena a casa i en els darrers 10 dies s'han detectat 67 positius


El 73% de les Escoles del Baix Empordà no tenen cap grup a casa. Un miler d'alumnes dels 90 centres educatius públics, concertats i escoles d'adults i d'educació especial estan confinats amb Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols  com a municipis amb més incidència de la Covid-19 a l'entorn educatiu.

Com en la resta de Catalunya no hi ha cap centre educatiu tancat però sí diversos grups. A dia d'avui 41 classes estan confinades, el que representa un total de 1.016 alumnes. En els darrers 10 dies s'han detectat 67 positius entre alumnat o professorat.


Seguint el protocol d'Ensenyament i Salut


El protocol elaborat pels Departaments de Salut i Ensenyament estableix que no es pot anar a classe amb símptomes susceptibles de ser Covid o febre i que davant d'un cas positiu s'aïlla tot el grup classe preventivament durant 10 dies mentre se'ls fa la prova PCR. 

Ensenyament ja va admetre abans de començar el curs que aquest protocol farà que durant tot el curs el nombre d'aules confinades sigui com un io-io. Anirà pujant i baixant segons l'evolució de la pandèmia  i els tancaments seran habituals.


Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, els més afectats


La Covid-19 en termes absoluts és especialment important a les dues ciutats més poblades de la comarca i també les que tenen més centres educatius. Palafrugell té la meitat dels centres amb algun grup confinat i 398 persones a casa mentre que Sant Feliu de Guíxols té casos en 8 de les 11 Escoles, Instituts o centres de formació públics i concertats que té la ciutat. 205 persones estan confinades.

Aquests dos municipis també concentren la majoria de casos nous detectats en els darrers 10 dies. 26 a Palafrugell i 11 a Sant Feliu de Guíxols.

El centre amb més grups confinats és l'Ins Baix Empordà amb 5 grups a casa mentre que el que té més persones aïllades és el Frederic Martí amb 124.

En el conjunt del país des de l'inici del curs 13.993 membres de la comunitat educativa han donat positiu i a dia d'avui 71.477 segueixen aïllades a casa.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat