El nou Hospital de Palamós es construirà al sector de les Oliveretes

Palamós

Data: 02/03/2023

El conseller de Salut, Manel Balcells, i l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, signen el Protocol de col·laboració entre el Servei Català de la Salut i l'Ajuntament per a la construcció del nou Hospital de Palamós. El Pla funcional de necessitats preveu incrementar el nombre de llits, dels 117 actuals fins a un màxim de 164, passar de 5 a 10 quiròfans i incrementar de 3 a 23 el nombre de sales de proves diagnòstiques i de cirurgia menor ambulatòria.

L'actual hospital de Palamós no té més capacitat de creixement per la seva ubicació al mig de la vila i envoltat d'habitatges. Però, en canvi, l'augment de població en els últims anys ha estat constant. Així, aquestes circumstàncies ens indiquen que és imprescindible la construcció d'un nou hospital que permeti incrementar la capacitat assistencial del centre, modernitzar les instal·lacions i els recursos hospitalaris i facilitar l'accessibilitat i l'aparcament.

Per aquest motiu, el conseller de Salut, Manel Balcells, i l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, han signat el Protocol de col·laboració per a la construcció del futur centre hospitalari al sector Les Oliveretes, que en principi es tracta d'un espai amb suficient superfície per encabir-hi un equipament sanitari d'aquestes característiques, concretament 40.000 m² , i amb reserva per a futures ampliacions.

El Servei Català de la Salut ha elaborat el Pla funcional de necessitats on es recullen les presents i futures necessitats sanitàries del territori. En relació amb els llits, es preveu que dels 117 actuals es passi a tenir-ne 164. Pel que fa als quiròfans, se'n construirien el doble, és a dir, es passaria de 5 a 10. I el mateix es faria amb els boxs, que actualment n'hi ha 20.

Respecte al nombre de sales de proves diagnòstiques i de cirurgia menor ambulatòria, es passaria de 3 a un màxim de 23. I pel que fa als recursos d'atenció intermèdia, passaria de 40 llits de convalescència i cures pal·liatives, a 115 respectivament. En el cas del Baix Empordà, la necessitat d¡ampliació no es deu només a l'augment de la població i d'esperança de vida.

D'acord amb el protocol, l'Ajuntament haurà de fer els tràmits urbanístics pertinents per tal de disposar del solar i fer la cessió gratuïta al Servei Català de la Salut, amb un termini màxim establert a mitjans de l'any 2025. Per la seva banda, el Servei Català de la Salut serà l'encarregat d'elaborar el projecte i de finançar-lo.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat