La por al Coronavirus enfonsa les reserves turístiques

Baix Empordà

Data: 12/03/2020

intervé: Martí Sabrià, Gerent Grup Costa Brava Centre - VÍDEO EN PROCÉS

La incertesa s'apodera del sector que apunta que haurà de treballar el turista de proximitat i veu quasi perduda la temporada

La por al Coronavirus enfonsa el sector hoteler de la Costa Brava que veu amb preocupació una crisi que apunta que podria ser pitjor que la del 2008.

Les reserves no només s'han paral·litzat des de fa unes setmanes sinó que el ritme d'anul·lacions està creixent de forma exponencial i ja es visualitza una caiguda de l'ocupació del 21% respecte la setmana santa de l'any passat.
 

A l'aire l'obertura d'hotels i contractacions


La incertesa s'ha apoderat d'un sector que veia com el Brexit no impactava com estava previst i que es preparava per un bon inici de temporada. Ara, a les portes de Setmana Santa, queden a l'aire obertures d'establiments i l'ocupació temporal que se'n deriva.

El sector dóna per greument afectada la temporada d'estiu. Pràcticament per perdut el període des d'ara i fins al Juliol i creuen que només a partir de l'agost i setembre es podria començar a recuperar el públic estranger.  

El Grup Costa Brava Centre creu que caldrà centrar-se en el públic de proximitat, que és aquell que està a menys de dos hores d'avió i que pot arribar en vehicle privat. Turisme nacional i del Sud de França.


L'experiència del SARS


Malgrat tot amb un punt d'optimisme des del Grup Costa Brava Centre recorden que el sector turístic és camaleònic i adaptatiu i que tot i que una crisi com la del coronavirus és inèdita, hi ha hagut situacions assimilables com la del SARS a Tailàndia i que el turisme s'ha acabat adaptant i refent.
 
     
NOTÍCIES RELACIONADES

Sense casos de Covid-19 al Baix Empordà: tranquil·litat i algunes restriccions a Palamós (11-03-2020)

Quines activitats s'han suspès al teu poble pel Coronavirus? (11-03-2020)

L'alerta pel Coronavirus atura el món de l'esport (11-03-2020)

Pots tenir coronavirus? Salut crea un test de tres preguntes (10-03-2020)

Partits a porta tancada o anul·lats i prohibició d'actes multitudinaris pel coronavirus (10-03-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat