400 participants a la 5a Caminada per la Igualtat

La Vall d'Aro començava a celebrar el Dia Internacional de la Dona amb la V Caminada per la igualtat. Des de les nou del matí, la plaça de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ja rebia els primers inscrits que es preparaven per a la ruta. Una jornada que havia de servir per donar el tret de sortida als actes relacionats amb el 8 de març i que cada vegada compta amb més participació entre la ciutadania.

Abans de començar, es van repartir diferents obsequis pels primers participants en l'hora d'inscriure's. També hi va haver moment pels parlaments. Les tres regidores d'Igualtat van remarcar la importància de sortir als carrers el dia 8 de març per abolir les desigualtats del patriarcat. Acabar amb els estereotips, els rols de gènere, les desigualtats salarials, la discriminació i el menyspreu és responsabilitat de tota la societat.

La ruta va ser un recorregut de 7 quilòmetres pels tres nuclis urbans. Un camí que permetia gaudir també de l'entorn natural de la zona

Aquesta caminada creix amb cada edició i enguany va superar la xifra de 400 participants. La jornada no deixava de ser el resultat d'una coordinació que es duu a terme dia a dia entre les diferents regidories

Després de la caminada per la igualtat, els tres municipis tenen programats diverses activitats de cara el 8M. Les escoles de Sant Feliu han celebrat diversos tallers i diferents xerrades a la biblioteca i el dimarts 8 de març a les 12 es llegirà un manifest davant l'Ajuntament. Castell-Platja d'Aro i S'Agaró també farà una aturada a les 12 a l'Ajuntament on també hi haurà la lectura d'un manifest. A més, el dia 10 es presenta el nou pla d'igualtat del municipi. A Santa Cristina, es llegirà un manifest a les 11 hores davant de l'estació del carrilet, a banda de donar els premis del concurs de microrelats organitzats pel Punt d'Igualtat, que tenen com a temàtica la diversitat familiar, un tema molt treballat al municipi.

Uns actes pel Dia Internacional de la Dona que han de ser un gran clam per acabar amb unes desigualtats que no hi haurien de ser.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat