Consells i rutines per portar bé el dia a dia a casa

INTERVÉ: Núria Noguer, psicòloga del centre Gnòsic

Comença un nou dia i hi ha moltes hores per davant a dins de casa, una situació que no sabem quantes setmanes es pot allargar. És per això que és important que, dins de l'excepcionalitat, adaptem els horaris familiars i establim una sèrie de rutines

Des del centre de psicologia Gnòsic recomanen que cada matí pares i fills consensuïn un quadre d'activitats del dia. Proposen una llista de grups temàtics i les primeres són les intel·lectuals, que a més, resulten idònies per fer-les paral·lelament amb el treball a distància. 

Les segueixen les activitats físiques. Actualment és fàcil trobar suport en els continguts que hi ha penjats a les xarxes socials. 

També és important mantenir el contacte amb familiars i amics: s'han de reservar estones de vídeotrucades i, per què no, de pantalles. Els instants d'art i creativitat a través, per exemple, de la pintura i la música han de tenir el seu espai i tampoc no hi poden faltar, tenint en compte que parlem de nens, els moments de jugar. 

En el dia a dia també hi posen una advertència: cal informar sobre el coronavirus però no és un tema que s'hagi de parlar en excés. Això podria transmetre un missatge de preocupació. 

Totes les activitats enumerades mantindran el cos i la ment actius. També s'ha de saber fer el contrari, és a dir, relaxar-nos. Respirar, meditar o fer ioga són activitats útils per a grans i petits. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat