Sense casos de Covid-19 al Baix Empordà: tranquil·litat i algunes restriccions a Palamós

INTERVÉ: Dra. Roca Toda, cap de medicina interna

Tranquil·litat als passadissos de les plantes de l'Hospital de Palamós. Ara per ara encara no hi ha cap confirmació de pacients amb Coronavirus però les instal·lacions i el personal dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ho tenen tot a punt per si es dona el cas. 

Seguint les ordres del Departament de Salut a Palamós ja s'han pres les primeres mesures, quasi totes elles restrictives: s'han suspès les reunions internes i externes de professionals que no siguin imprescindibles així com bona part de les visites de pacients programades, sempre que la informació que s'hagués de donar es pogués transmetre telemàticament. També s'ha decidit que només pot haver-hi un acompanyant a les habitacions i que aquest no pot presentar cap quadre de símptomes de malaltia. A nivell quirúrgic no s'ha desprogramat cap operació

Des de SSIBE donen la seva aprovació a totes les suspensions i ajornaments d'activitat social, cultural i esportiva que s'estan realitzant de forma massiva per part de les institucions i organismes. Creuen que és necessari per poder seguir treballant amb relativa normalitat. 

El que sí que s'ha fet fins ara ha estat aïllar a casa seva durant dues setmanes la gent que hagi estat en contacte amb les principals zones epidemiològiques, com la Xina, Itàlia, Madrid o el País Basc. Després d'aquest temps se'ls fa les proves i si donessin resultats positius es farien les cures pertinents, que en un 80% dels pacients seran només del tractament dels símptomes, i és que majoritàriament seran casos lleus . En aquest sentit es vol deixar molt clar que s'ha d'estar tranquil. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat