Palafrugell obre un procés participatiu per decidir la data del Carroussel

Palafrugell

Data: 22/08/2023

L'Ajuntament de Palafrugell, obre a la ciutadana la decisió sobre la data de celebració del Carroussel Costa Brava i Festes de Primavera, que en anar lligada a la segona Pasqua, cada any se celebrava en una data diferent, i ara es demana fixar-la.

L'Ajuntament de Palafrugell ha obert un procés participatiu a tota la ciutadania per decidir la data de celebració de les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava.

Arran de la petició de l'Associació de Carrossaires perquè aquesta festa popular se celebrés de forma permanent el primer cap de setmana de juny, degut a la confluència de diversos esdeveniments culturals en poques setmanes de diferència; l'Equip de govern ha cregut necessari sentir la veu de tothom i obrir la decisió a tot el municipi a través d'un procés participatiu obert fins al 15 de setembre.

El procés participatiu consta d'una sola pregunta en què es planteja al palafrugellenc o palafrugellenca si estaria d'acord en fixar la celebració del Carroussel Costa Brava i Festes de Primavera el primer diumenge de juny, en comptes d'anar canviant cada any.
De totes maneres, des de l'Associació continuen creient que el procés participatiu s'ha organitzat de forma dificultosa.

Amb tot, cal recordar que el Carroussel Costa Brava, catalogat com a Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional, va néixer l'any 1963 i s'ha consolidat com una tradició amb simbolisme històric que des dels seus inicis ha anat lligada a la segona Pasqua i, per tant, cada any se celebra en una data diferent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat