Palamós i l'Ametlla de Mar consolidaran l'agermanament a la Fira de la Candelera

Palamós

Data: 02/02/2018

Intervé: Francesc Subirats, regidor de cultura / Salvador Aixarc i Miquel Aixarc, primera i segona generació de migrants de l'Ametlla

L'agermanament de Palamós i l'Ametlla de Mar es ratificarà aquest diumenge en el marc de la Fira de la Candelera durant la Festa Major del municipi del Baix Ebre. 

Una expedició de palamosins, encapçalada per l'alcalde de Palamós, diversos regidors, els Grallers de Palamós i la Colla Gegantera viatjarà fins a l'Ametlla per executar la firma oficial del protocol, ja validada pel ple ametllenc aquest mateix dimecres. 
D'aquesta forma es tancarà el procés d'agermanament d'ambdues poblacions, que des del municipi baixempordanès ja es va signar el passat mes de juny en el marc de la Festa Major. 

Des de l'ajuntament esperen que un cop lligat el vincle entre les dues poblacions marineres, es produeixi un fructífer intercanvi cultural. 

Palamós i l'Ametlla de Mar estan lligats per les relacions familiars de quatre generacions a partir de les migracions de pescadors caleros des de principis del segle XX fins a la meitat dels anys 60. Actualment representen bona part de la comunitat pesquera de Palamós.  

El primer contacte institucional entre amdbues poblacions es va produir l'any 1975 quan l'Ametlla de Mar va atorgar el nom de Palamós a un dels seus carrers. Una relació represa fa 40 anys que després d'un any i mig de tramitació ha culminat amb l'agermanament. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat