Joan Planellas ja és Arquebisbe de Tarragona

Intervé: Joan Planellas, Arquebisbe de Tarragona // IMATGES: TAC 12

Joan Planellas
ja és nou Arquebisbe de Tarragona. El fins ara rector de diverses parròquies del Baix Empordà va prendre possessió dissabte del seu nou càrrec un mes després del nomenament per part del Papa Francesc. Planellas va jurar les obligacions  de servei a la comunitat cristiana de Tarragona.

Diversos bisbes catalans, entre ells el de Girona,  Francesc Pardo;  sacerdots i diaques del territori li van donar suport; així com els feligresos i feligreses que van omplir la que des d’ara és la seva catedral. També van assistir a la cerimònia nombroses autoritats polítiques i civils, amb representació del govern català i l’espanyol i alcaldes de diverses poblacions de la demarcació de Tarragona. Això sí, com ja estava previst, aquesta vegada el nou arquebisbe no va ser rebut pel seguici de la ciutat.

 El cardenal arquebisbe de Barcelona va presidir l’eucaristia solemne que va passar el relleu de Jaume Pujol a Joan Planellas al capdavant de la seu metropolitana i primada de Tarragona. La celebració va beneir el nou camí d’un Joan Planellas joiós per la missió confiada.

El nou arquebisbe es va comprometre a liderar la unitat pastoral de les diòcesis catalanes des de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Joan Planellas i Barnosell destaca pel seu perfil intel·lectual i un llarg currículum el en camp de la teologia, essent el Degà de la Facultat de Teologia i amb carrera intel·lectual als entorns vaticans. També ha estat membre del capítol de la Catedral de Girona i  fins ara ha estat rector de Jafre, Garrigoles, Colomers, Foixà, Rupià i la Sala.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat