Els alumnes ganxons treballen 'A tota màquina' la història del ferrocarril de Sant Feliu

Els alumnes de P3 de l'escola l'Estació de Sant Feliu de Guíxols han conegut la història de l'edifici que acull la seva escola a través d'una visita a aquesta exposició. Fins al mes de juny es pot veure a l'antic hospital l'exposició 'A tota màquina. La gent del tren'. Una mostra amb jocs, maquetes i personatges que permet interactuar amb el ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona

Es tracta d’una exposició que demana la participació activa al visitant. En aquest plafó els petits amb l'ajuda de la directora del Museu d'Història de la Ciutat omplien el recorregut que feia el tren amb fotografies de les les estacions.

Dues grans maquetes, la del port i la de l’estació de Sant Feliu, permeten copsar els detalls dels edificis, de les grues del port, de l’interior i exterior del vaixell a punt de càrrega. Aquestes recreacions estan fetes per 3 artesans de la ciutat com són Ignasi Griñón, Josep Almar i Néstor Sanchís.

Una altre àmbit mostra a la gent que treballava i utilitzava el tren. Unes nou figures a mida real apropen la figura del maquinista, la guardessa de la barrera, el cap d’estació, la brigada de via, i també els passatgers de primera i de segona.
 
Per finalitzar, es pot jugar amb un recurs interactiu basat en la informació i documentació històrica  i que ensenya on calia anar a buscar els diferents materials que varen servir per construir el ferrocarril de SantFeliu i com es conduia el tren

Culmina amb aquesta exposició que estarà oberta fins el mes de juny i per la que hi passaran molts escolars,  la celebració dels 125 anys de la inauguració d’una la línia de ferrocarril que de 1892 i fins el 1969 va unir pobles i ciutats. Un tren impulsat pels industrials locals, que va fer més fàcil el transport de les mercaderies des del port de Sant Feliu de Guíxols i les fàbriques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat