Palafrugell redueix l'accidentalitat un 23,8% en dos anys

INTERVÉ: Pau Lladó, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palafrugell

El nombre d'accidents a Palafrugell ha disminuït considerablement els últims dos anys, concretament fins a un 23,8%. Si l'any 2019 se'n van registrar un total de 421, l'any passat aquesta xifra va baixar fins els 322, unes dades que des de l'Ajuntament celebren. Aquesta reducció ha estat gràcies a un replanteig de la circulació del municipi, que ha passat per canvis de sentit dels carrers i pacificació de zones de trànsit.

Aquesta reducció de la sinistralitat, però, ha anat acompanyad d'un augment en el nombre de vehicles que circulen per Palafrugell. Les matrícules úniques registrades durant el 2021 són 3.631.041, un augment de més d'un milió respecte l'any anterior. Aquest augment ha estat més notori, sobretot, durant la temporada turística els mesos d'estiu, però des del consistori remarquen la tendència del municipi a avançar cap a la desestacionalització.
L'augment de vehicles s'ha pogut registrar gràcies a les dades que han recollit diverses càmeres instal·lades a les entrades del municipi.

Aquestes càmeres inicialment es van instal·lar per reduir el nombre de furts provinents de l'exterior i també han servit per augmentar la seguretat en aquest aspecte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat