Palamós celebrarà diumenge el Sant Antoni Abat

Palamós celebrarà diumenge el Sant Antoni Abat
Palamós

Data: 18/01/2018

El pròxim diumenge 21 de gener es durà a terme a Palamós la festa de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals. Aquesta activitat que és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, compta amb la col·laboració de la parròquia de Santa Maria del Mar i de l’empresa La Fleca de l’Empordà.

Les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós s’iniciaran a les 12 h del matí al passeig del Mar, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Flama de Farners.

Com és tradicional, la primera ballada de l’any que organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava, és dedicada al mestre i compositor sardanista, Ricard Viladesau, que va morir el 26 de gener de l’any 2005. Tot el programa girarà al voltant de la seva obra i la seva persona.

 

La benedicció

La benedicció dels animals tindrà lloc a partir de les 13 h del matí davant l’oficina de Turisme situada al passeig del Mar (al costat del brollador del passeig), i serà celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria del Mar de Palamós, mossèn Pere Narbón.

Un cop finalitzat l’acte de benedicció dels animals es durà a terme el lliurament a tots els assistents d’un dels elements tradicionals d’aquesta festivitat. Es tracta de l’anomenat “Pa de Sant Antoni” que amb motiu d’aquesta celebració i, en molts pobles de la riba mediterrània, es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció, amb l’antiga creença de ser un aliment protector d’epidèmies i maleficis del dimoni i fins i tot, tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps.

Aquesta serà la divuitena edició consecutiva de la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós, que es va recuperar al municipi l’any 2000.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat