Teràpia amb bebès reborn a La Bisbal d'Empordà

La Residència Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà fa una teràpia amb ninos hiperrealistes que segueixen una quinzena d'avis amb un grau avançat de demència. Han comprovat que el contacte dels avis amb els bebès reborn els desperta emocions i a partir d'aquí treballen el record. Des de la residència estan molt satisfets amb els resultats de la teràpia.

La teràpia no és curativa però s'han adonat que el contacte dels residents amb aquest nino hiperrealista aconsegueix connectar-los i a partir d'aquí treballar el record.  Els orígens d'aquesta teràpia es troben als Estats Units i a La Bisbal fa un any i mig que la utilitzen. Una de les treballadores va crear el nino i els va sorprendre la reacció de les àvies i els avis.

Es busca un entorn tranquil, i amb la companyia de la Mireia que és treballadora social del centre els avis es relaxen i connecten amb la realitat. L'objectiu és despertar emocions i records.

A la residència Zoilo Feliu hi viuen 62 persones i la teràpia la segueixen una quinzena de persones.

La teràpia es realitza de manera individual i setmanalment però treballant amb el nino hiperrealista han comprovat que també aconsegueix relaxar a les persones en espais comunitaris. La demència fa que a vegades es visquin episodis d'alteració o neguit i en alguns casos els han pogut controlar amb el bebè reborn. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat