Intervé: Enric Pla, tècnic rellotger i impulsor de l'Espai dels Rellotges i Joan Puig, president de la Cambra de Comerç
Sant Feliu de Guíxols tindrà una
escola de rellotgers. L'
Espai dels Rellotges que acull la
Cambra de Comerç des de fa uns dies és el primer pas per tirar endavant un projecte més ampli que culminaria amb aquest centre de formació de futurs rellotgers. Des de l'any 2003 que s'havia treballat per fer que la ciutat tingués un museu del rellotge. L'àmplia col·lecció personal dels joiers guixolencs Emili Roura i Enric Pla va portar a aquest darrer a impulsar un espai expositiu on concentrar un gran nombre de peces que els dos joiers així com Pla des de l'Associació Turística de Sant Feliu ha anat tutelant en els darrers anys.
En total són més de 300 rellotges de diferents èpoques i estils, tots ells en funcionament, els que hi ha exposats en aquesta mostra permanent que es pot visitar a la Casa Patxot, seu de la Cambra de Comerç. Entre els centenars de peces, algunes de les quals no estan exposades, destaquen 18 rellotges de peu, el més antic dels quals data del 1750, el primer rellotge de pulsera amb cronòmetre de la marca Zenith, fabricat als anys seixanta del segle XX, un Poljot del 1979 o un revolucionari rellotge digital fet per l'americà Howard Hughes.
L'Espai del Rellotge ha nascut amb la vocació de posar en valor aquesta peça revolucionària que forma part de la nostra vida, en un entorn, a més, de tradició rellotgera ja que entre Cassà de la Selva, Llagostera o la mateixa ciutat ganxona hi havia diferents empreses i fàbriques relacionades amb la manufactura del rellotge. L'obertura de l'Espai del Rellotge esdevé el primer pas d'un projecte que anirà més enllà amb la posada en funcionament d'una escola de rellotgers que es podria estrenar el curs vinent. L'Espai dels Rellotges es pot visitar tots els dies laborables a la seu dela Cambra de Comerç de Sant Feliu.
Comentaris (0)