Desmantellen una organització criminal que traficava a escala internacional amb marihuana

Calonge i Sant Antoni

Data: 21/07/2022

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), han desmantellat una organització criminal que traficava a escala internacional amb marihuana i han detingut un total de 28 persones de diferents nacionalitats com a presumptes autores dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, defraudació de fluid elèctric i falsificació de document públic.

Del total d’arrestats, 20 han ingressat a presó. A més, s’ha denunciat tres persones i es manté la investigació oberta, fet que podria motivar la detenció d’altres individus vinculats als fets relatats.

La investigació es va iniciar al maig del 2021, quan els investigadors van detectar un entramat criminal establert, principalment, a Catalunya i dedicat a la producció i distribució de substàncies estupefaents, bàsicament marihuana.

El dispositiu s'ha realitzat en dues fases. La primera va tenir lloc l'11 de maig amb dotze entrades i escorcolls a Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Girona i Santa Cristina d'Aro. Es van detenir 19 persones, 16 de les quals van ingressar a presó. La segona fase va ser el 28 de juny, amb vuit entades a Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Sils, Vidreres, Fogars de la Selva, Caldes de Malavella i Lloret de Mar. Es van detenir 19 persones, quatre dels quals van ingressar a presó preventiva.


VÍDEOS: Mossos d'Esquadra

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat