El tancament de les escoles pel coronavirus obliga a les famílies a espavilar-se

Intervenen: Doris Maninger, Paula Congost, Ingrid Congost, Max Torres

L'alumnat va rebre instruccions i deures abans del tancament i està en comunicació via telemàtica amb el professorat


Els adults que poden fan teletreball i els nens, nenes i adolescents, també. El tancament de les escoles i instituts ha obligat a les famílies a fer mans i mànigues per combinar la cura dels fills i filles amb les seves responsabilitats laborals i sense tirar del recurs dels avis i àvies.

La prevenció contra el Coronavirus ha obligat a tancar més de 5.400 centres escolars d'arreu del país amb un milió i mig d'alumnat afectat. La mesura, de moment durant 15 dies, es pren per intentar tallar la cadena de transmissió del coronavirus.

Organització familiar sense els avis i àvies

La casa de la Doris es convertirà aquests dies en l'oficina de 'teletreball escolar' de la família Congost. De bon matí els cosins de la Paula i l'Íngrid han arribat a casa la Doris que com que és mestra i no pot treballar, s'ha ofert per cuidar els i les menors de la família.

En Robert és el més petit, i per tant també el menys autònom, el seu pare ha donat les últimes instruccions a la Doris abans d'anar a treballar. En canvi els seus cosins que fan cinquè i sisè de primària i primer de batxillerat tenen instruccions precises del que han de fer.

Que s'hagi tancat l'escola no vol dir que estiguin de vacances i ja fos perquè els van donar deures abans de la clausura o perquè els els envien per vies telemàtiques tenen feina a fer.

Solidaritat i paciència

I un cop acabats els deures cal distreure's com sigui. Les xarxes socials, Instagram i Tik Tok; les tauletes i els jocs electrònics seran els reis com si un dia de pluja es tractés.

Seran dies d'exprémer a la imaginació i tenir molt clares les consignes contra l'expansió dels virus. A l'aire queden els examens i classes suspeses. Caldrà conviure amb la incertesa d'una situació inèdita que obligarà a treure el millor de cada família amb solidaritat i paciència.
     
NOTÍCIES RELACIONADES

Joves s'autoorganitzen per ajudar a les famílies davant la crisi del coronavirus (11-03-2020)

El Coronavirus arriba al Baix Empordà (11-03-2020)

"Com rentar-se bé les mans?" i altres consells per fer front al Coronavirus (11-03-2020)

Sense casos de Covid-19 al Baix Empordà: tranquil·litat i algunes restriccions a Palamós (11-03-2020)

Quines activitats s'han suspès al teu poble pel Coronavirus? (11-03-2020)

L'alerta pel Coronavirus atura el món de l'esport (11-03-2020)

Pots tenir coronavirus? Salut crea un test de tres preguntes (10-03-2020)

Partits a porta tancada o anul·lats i prohibició d'actes multitudinaris pel coronavirus (10-03-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat