Calonge i Sant Antoni ja acull una família d'Ucraïna

Calonge i Sant Antoni

Data: 09/03/2022

Calonge i Sant Antoni ja acull una família de 5 persones d'Ucraïna. La família ha arribat aquesta tarda amb la furgoneta que l'Ajuntament va enviar cap a Polònia dissabte. S'allotjaran en una casa que ha habilitat el consistori.


Dues setmanes després de l'inici de la guerra entra Ucraïna i Rússia, una família de refugiats ja ha arribat a Calonge i Sant Antoni. Ho han fet en furgoneta. L'Ajuntament la va enviar dissabte plena de material i a la frontera amb Polònia ha recollit un grup de refugiats, diversos es desplaçaran a Madrid i d'altres a Jaca, ciutat aragonesa. Aquí, de moment, només s'hi allotjaran cinc persones d'una mateixa família, formada per l'àvia, la mare i tres fills.

El municipi els ha rebut amb un concert de violí, que fins i tot una de les ucraïneses s'ha animat a tocar. La família ja s'allotja en una casa que els hi ha facilitat el consistori. A partir d'ara, els serveis socials se'n farà càrrec per ajudar-los en el que necessitin. Des del consistori es mostren satisfets del gest solidari que està fent la gent del poble.

De moment, encara recullen productes per Ucraïna des del punt de recollida del Palau Firal de Sant Antoni. Per ara ja no fa falta més roba, sinó altres materials com aliments sense envàs de vidre, medicaments i productes d'higiene.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat