La Càtedra d'Estudis Marítims reflexionarà sobre "Pesca i Ciència"

La Càtedra d'Estudis Marítims reflexionarà sobre
Palamós

Data: 21/02/2018

Aquest proper dissabte, 24 de febrer, la Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona-Fundació Promediterrània), amb seu a Palamós, obrirà el cicle de conferències "Pesca i Ciència", mitjançant el qual es vol seguir reflexionant sobre aquells temes d'interès i d'actualitat per al sector pesquer tan representatiu al municipi.
 
El calendari s'iniciarà amb la conferència “La sostenibilitat de la pesca artesanal a la Costa Brava” a càrrec de Sílvia Gómez, antropòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
La seva recerca s’ha centrat en la situació actual de la pesca artesanal i el potencial del patrimoni en la millora del benestar social i econòmic dels pescadors i la protecció del medi ambient. La conferència s'iniciarà a les 11h i tindrà lloc a l'Espai del Peix.
 
A partir de dissabte, i un cop al mes excepte l'agost i el setembre, es programaran conferències i tallers on diversos científics i professionals relacionats amb el mar, parlaran de l’estat actual, el potencial i els reptes de futurs tant de la pesca marítima com de la ciència marina. "Pesca i Ciència" és la suma de 14 aportacions en un total de 8 sessions, que tindran lloc  principalment al Museu de la Pesca i a l’Espai del Peix.
 
Totes les sessions estan vertebrades per la ciència i la investigació com a element central, des de diferents disciplines. Per això abraçada temes diversos, des de la gamba de Palamós, passant per la pesca artesanal i la cuina del peix, fins als monstres de les profunditats o la feina dels biòlegs marins i la tecnologia que fan servir.
 
 
Hi participaran científics i professionals de reconegut prestigi acadèmic, procedents de centres d’investigació com l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, la FAO, la Facultat de Biologia de la Universitat de Girona o l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. També hi participarà activament la Confraria de Pescadors de Palamós.
 
Pesca i Ciència és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors.
 
El programa es pot descarregar al web del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia2018

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat