Verges suspèn la Processó per segon any consecutiu

Verges

Data: 10/03/2021

Verges suspèn la processó i per segon any consecutiu no hi haurà Dansa de la Mort. La Junta de l'Associació de la Processó de Verges pren la decisió davant la incertesa per l'evolució de la pandèmia i perquè la Covid19 fa impossible celebrar els actes tal i com es coneixen, evitant aglomeracions.

La Processó de Verges i la Dansa de la Mort és un acte que comporta una organització complexa, en la que hi participa pràcticament tot el poble i que requereixen mesos de preparació. L'entitat que l'organitza assegura que és molt difícil coordinar els assajos i les trobades i que no es poden arriscar a l'arribada de milers de visitants al poble.

La segona suspensió consecutiva ha caigut com una gerra d'aigua freda al poble que aquest 2021 ja ha vist truncat un altre acte ancestral com és el de la Sopa de Verges, que es va haver de fer online.

Cada any s’apleguen a la Processó uns 5 mil espectadors dels quals uns 1.600 i amb entrada poden veure la teatralització dels moments més rellevants de la vida de Jesús.

Un esdeveniment ancestral

La Processó de Verges és una de les més antigues de Catalunya i aplega milers de visitants al poble. Hi participen mig miler de vergelitans i vergelitanes representant les diferents fases de la mort i passió de Crist. Es tracta d'un treball minuciós amb mesos d'estudi i molta feina entre bambolines.

Un dels moments més esperats és la Dansa de la Mort, conservada intacta des de l’època medieval, i amb reminiscències d'una altra pandèmia: La Pesta Negre. En ella, cinc esquelets ballen al so d'un tabal representant el pas inexorable del temps i la fragilitat de la vida. Amb l’única il·luminació d’unes torxes, l’espectacle cobra una força tenebrosa i macabra. L'espectacle, amb més de 7 segles d'història.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat