L'ajuntament de La Bisbal demana cautela pel pressumpte atac sexual a una nena de 12 anys

L'ajuntament de La Bisbal demana cautela pel pressumpte atac sexual a una nena de 12 anys
La Bisbal d'Empordà

Data: 16/08/2018

L’equip de govern de La Bisbal d'Empordà fa una crida a la calma pel que fa als fets succeïts fa uns mesos: el presumpte atac sexual a una nena de 12 anys a la Bisbal d’Empordà. I és que en aquest sentit s’està seguint el protocol previst, davant dels abusos d’un grup de cinc nois, dos dels quals tenien 14 anys i la resta eren menors.
 
Afirmen que el cas s’està treballant coordinadament amb amb els Mossos d’Esquadra i els tècnics de l’EAIA (Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència) i els tècnics dels Serveis Socials  del Consell Comarcal del Baix Empordà. S’ha demanat cautela i confidencialitat. La notícia apareguda als mitjans està essent investigada i els organismes corresponents hi estan treballant a partir del protocol establert, que està essent escrupolosament seguit.
 
D’altra banda i en aquest sentit, recorden que la comissió contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn de la Bisbal segueix posant fil a l’agulla i el Punt Lila continua treballant per tenir presència a les activitats bisbalenques. La Festa Major no en podia ser cap excepció i enguany hi haurà un estand informatiu que s’instal·larà a l’espai de barraques i on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema ‘Només sí és sí’, la comissió continua posant accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals.
 
Consideren que en els últims anys s’ha aconseguit posar en les agendes públiques i polítiques les violències masclistes en l’àmbit privat, però diuen que cal remarcar que aquestes també es manifesten, en múltiples formes, a l’àmbit públic, als espais d’oci, laborals, etc. I, en aquest sentit, amb la campanya es volen fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics, sovint en uns contextos d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d'actituds masclistes i LGTBIfòbiques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat