Augmenten les vendes de dècims de la Grossa de Nadal

Palamós

Data: 20/12/2021

L'administració 'Sort de l'Empordanet', ubicada al carrer Dídac Garrell i Tauler de Palamós, ha vist un augment considerable en les vendes de dècims de la Loteria de Nadal aquest 2021. Això és degut, creuen, al fet que hagin repartit dos anys seguits un cinquè premi.

Tot i que les compres d'última hora mai fallen, municipis turístics com Palamós comencen la campanya de Nadal ja a l'estiu, on assoleixen un bon ritme de vendes gràcies als turistes. Molts visitants internacionals aprofiten les vacances per fer-se amb els dècims de la Costa Brava.

La popular Grossa de Nadal és el sorteig en què més gent participa a Espanya. Aquest any repartirà 4 milions d'euros per sèrie, que equival a 400 mil euros per dècim. El segon s'emportarà 1,2 milions d'euros per sèrie. Els cinquens ascendeixen, a 60 mil. A la pedrera hi haurà un total de 1.764 premis.

A l'hora d'escollir el dècim, a tots ens passa que tenim certa predilecció per alguna xifra concreta. Les dates concretes són les terminacions preferides per provar sort amb la Loteria de Nadal. El dia del naixement d'un fill, un casament o l'aniversari solen ser els números preferits, juntament amb el número 13, o amb dates destacades del mateix any. Aquest 2021, els acabats amb 21 i la data en què va esdevenir l'erupció del Volcà de la Palma han estat també dels més demanats.

Per estadística, també solem triar terminacions senars com poden ser el 7 i el 9. I per contra, considerem com "lletjos" els números que acaben en 0 o en 8. Per altra banda, els més aficionats a aquest sorteig tenen uns nombres concrets que juguen cada any. Això sol passar sobretot a escala municipal, quan històricament sempre s'ha jugat un mateix número.

De tota manera, aquests favoritismes no deixen de ser simples supersticions. Tots els números que s'introdueixen al "bombo" el dia del sorteig, tenen les mateixes probabilitats de resultar agraciats amb algun dels premis de la Loteria.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat