Les escoles es preparen per donar inici al curs 2020-2021

Palafrugell

Data: 04/09/2020

INTERVENEN: Laura Erbiti i Isabel Castelló, Prats de la Carrera
 

Aules d'aïllament, gestors covid, mascaretes, grups estables de convivència, entrada esglaonada, dosificadors de gel desinfectant i mampares. La nova realitat que viuran els centres escolars a partir del 14 de setembre. 


Gairebé tot a punt per iniciar el curs escolar més atípic i excepcional mai vist. El professorat està ultimant detalls per encarar un any que vindrà marcat per les restriccions i mesures de seguretat.

El primer curs després de la crisi del coronavirus implicarà la tornada d'infants i adolescents a les aules després de gairebé sis mesos tancades per reprendre les classes i l'activitat lectiva. Per evitar contagis, hi ha diverses instruccions que caldrà tenir en compte.

L'ús de la mascareta a l'aula serà obligatori per a tots els alumnes; l'entrada serà esglaonada, en franges de 10 minuts i, a ser possible, per accessos diferents; es prendrà la temperatura abans d'accedir al centre, es crearan grups estables de convivència, per tant, els grups seran més reduïts de l'habitual; i el pati es farà per torns i amb mascareta.

En cas que es detecti un positiu per covid-19, es posarà el grup de convivència en quarantena amb un aïllament previst de 14 dies. Les escoles a més comptaran amb un gestor covid i una aula d'aïllament per si es detecta algun alumne amb simptomes. 

A nivell acadèmic escoles i instituts com el Prats de la Carrera de Palafrugell s'han vist obligats a adaptar les assignatures, especialment les optatives, per assegurar que els alumnes es mantinguin sempre al mateix grup. Per altra banda el centre compta amb un pla d'ensenyament en línia, de manera que tenen garantides les dues maneres d'ensenyament, tan presencial com, si es dóna el cas, des de casa. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat