Més de 250 alumnes protagonitzaran 'La Cantadeta d'Havaneres'

Palafrugell

Data: 11/05/2022

Neix 'La Cantadeta', un recurs educatiu que apropa l'havanera a l'escola. El projecte es va iniciar l'any 2018 a l'escola Pi Verd de Palafrugell i el format ha anat creixent fins arribar a convertir-se en un gran concert que aplegarà més de 250 alumnes de 7 centres educatius gironins. La representació, basada en la cantata 'Vora la mar s'hi passeja un avi', tindrà lloc dissabte 14 de maig a l'Auditori de Girona.

L'any 2018 a l'Escola Pi Verd de Palafrugell va néixer un projecte musical que tenia per objectiu que l'alumnat conegui, apreciï i s'impliqui en un gènere musical molt arrelat a la Costa Brava com és l'havanera.

Després de quatre anys del naixement del projecte, enguany ha fet un salt qualitatiu que ha permès gaudir-ne a alumnes no només del Pi Verd, sinó també d'escoles de tota la demarcació de Girona.

El projecte ha anat creixent any rere any, fins a arribar a convertir-se en un gran concert que celebrarà la primera edició aquest mes de maig del 2022: 'La Cantadeta d'Havaneres'.

El nom fa honor a la tradicional Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, que és la més destacada de totes les que s'organitzen a Catalunya, a més de ser l'esdeveniment cultural que dona el tret de sortida a l'estiu.

La primera 'Cantadeta d'Havaneres' -en gran format- tindrà lloc aquest dissabte a l'Auditori de Girona i serà protagonitzada per més de 250 alumnes de 7 centres gironins.

Els nens i nenes dalt de l'escenari cantaran acompanyats del Grup Port Bo. Entre cançó i cançó dos actors crearan un diàleg que donarà a conèixer l'origen i la història de l'havanera a través d'experiències viscudes per un vell pescador.

Aquest serà representat per una figura molt lligada a les havaneres com és Carles Casanovas. La persona que donarà vida al nen serà en Marc, un exalumne de l'escola Pi Verd.

Les entrades es van posar a la venda el dilluns 25 d'abril i ja se n'han venut gairebé 700. La capacitat total de l'Auditori és de 1.200 localitats. Ja s'ha omplert més de la meitat de l'aforament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat