Alumnes de l'escola de Verges fan de guies turístics del seu poble

Verges

Data: 07/04/2022

Alumnes de l'escola de Verges han fet de guies turístics. Per un dia s'han convertit en experts del seu poble i han explicat a les famílies, veïns i estudiants del centre educatiu la història i les tradicions del municipi. Es tracta d'un projecte transversal en què treballa el centre. Un equip de Televisió Costa Brava els ha acompanyat durant el recorregut aquest dimecres.

Alumnes de quart i cinquè de primària de l'escola IE Francesc Cambó de Verges expliquen i mostren la història, la cultura i les curiositats del seu poble. Per un dia s'han convertit en guies turístics del municipi després d'haver treballat exhaustivament al centre totes les tradicions i patrimoni històric.

Es tracta d'un projecte que fa anys van posar en marxa i enguany l'han reprès. Durant el curs els estudiants han rebut la visita de l'alcalde del municipi, Ignasi Sabater, i de membres d'associacions i entitats del poble per conèixer i entendre tots els fets, esdeveniments, monuments i personatges emblemàtics del poble.

D'aquesta manera, s'han convertit en experts del seu poble hi han compartit els seus coneixements davant de la resta d'alumnes de l'escola d'entre primer i sisè de primària i amb les famílies i veïns del poble. Què en sabeu de la muralla, del nucli antic, de l'església o les restes de l'antic castell? O de la processó o la Sopa de Verges?, no patiu perquè ells ho tenen clar. Expliquen que ara ja s'ho coneixen tot i que els agradaria repetir l'experiència. 

Des del centre educatiu valoren iniciatives com aquestes en què treballen diferents matèries dins d'un mateix projecte.

Els alumnes fins i tot han fet cartells per animar a tothom a assistir a les rutes guiades. La proposta que ha tingut lloc aquest dimecres amb punt de trobada al centre de visitants ha estat tot un èxit.

Comentaris (2)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Montserrat Marimón Closafa 35 dies
Montserrat Marimón Closafa 35 dies


Més articles de Societat