Es lliuren les borses d'estada lingüística de l'Escola Oficial d'Idiomes

L'Escola Oficial d'Idiomes de Sant Feliu de Guíxols i l'Ajuntament van entregar, el divendres passat, les borses d'estada lingüística John Langdon-Davies. Dotades amb 800 euros cadascuna, n'han estat beneficiàries Júlia Plaja, alumna de primer curs de francès, i Maria Carmen Valenzuela, de quart curs d'anglès. Durant la trobada, també es va realitzar una conferència i un taller de sardanes.

El periodista sud-africà, John Langdon-Davies, va dedicar gran part de la seva vida a narrar les atrocitats comeses en temps de guerra. La seva arribada a Catalunya, i en concret a Sant Feliu de Guíxols, va marcar alguns dels seus escrits. En són una mostra, títols com 'Darrere les barricades' sobre la Guerra Civil o 'Dancing catalans', definit per Josep Pla com "el millor llibre dedicat a la sardana".

Tal és la importància de l'escriptor que, des de fa dos anys, presideix el nom de les borses d'estada lingüística de l'Escola Oficial d'Idiomes del municipi. L'acte d'entrega de les beques es va oficialitzar aquest divendres al Monestir, i en van ser beneficiàries dues alumnes del centre.

La voluntat de la iniciativa és fomentar les estades a l'estranger i així, "facilitar l'aprenentatge de les llengües". L'estudiant Júlia Plaja, per exemple, aprofitarà la borsa per emprendre un intensiu de francès durant una setmana a París.

Paral·lelament, la trobada va comptar amb la presència de l'escriptor Matthew Tree, qui va dur a terme una conferència sobre la figura de John Langdon-Davies. Durant la ponència, va detallar la trajectòria professional i personal del periodista, així com la seva vinculació amb Sant Feliu de Guíxols.

Per acabar, es va emprendre un taller de sardanes, a càrrec de l'Agrupació Amics de la Sardana. Hi van fer acte de presència membres de la comunitat educativa de l'escola, a més, de personalitats polítiques, com el batlle Carles Motas.


CÀMERA: Ivan Vila

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat