Investiguen 4 locals de Platja d'Aro per presumpte delicte de contaminació acústica

Aquest divendres una vintena de veïns i veïnes declararan davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols davant les queixes reiterades per sorolls elevats en diversos locals a Platja d'Aro. Ja fa cinc anys que ho denunciaven, però ha estat ara quan la Fiscalia de Medi Ambient de Girona ha denunciat penalment a 4 establiments per un delicte de contaminació acústica.

Ja fa cinc anys que veïns i veïnes del carrer Pineda de Mar de Platja d'Aro es queixen dels sorolls elevats, continus i persistents que produeixen, especialment en horari nocturn diversos locals d'oci. La vintena de veïns s'han queixat i denunciat reiterades vegades a la policia local, responsables municipals, Síndic de Greuges, institucions i administracions públiques.
Es van realitzar expedients administratius sancionadors i fins i tot es van realitzar mesures acústiques des de l'interior dels domicilis dels denunciants i persones afectades. Es va comprovar que se superaven els valors mínims màxims permesos de forma greu o molt greu. Però davant de la insuficient resposta de les seves queixes, alguns afectats han hagut d'aïllar acústicament finestres o terrasses, dormir amb taps a les orelles i fins i tot alguns han canviat d'habitatge per impossibilitat de dormir, a causa dels sorolls i vibracions de música.
Finalment, el cas ha arribat a la Fiscalia de Medi Ambient de Girona i en vista de tota la documentació presentada ha obert una investigació. En concret, la fiscalia ha presentat una denúncia contra 4 establiments per presumpte delicte de contaminació acústica. També s'ha denunciat a un tècnic municipal per concedir una llicència de terrassa un dels locals presumptament de forma fraudulenta. De moment, aquest divendres els veïns afectats declararan davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols i s'espera que en les pròximes setmanes ho faci el tècnic municipal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat