Minut de silenci en memòria de la menor morta per la pedregada

La Bisbal d'Empordà

Data: 01/09/2022

S'acaba de celebrar, a les dotze d'aquest migdia, un minut de silenci en memòria d'Ana Sofia, la petita de 20 mesos que va morir aquest dimarts a causa de l'impacte d'una pedra durant la pedregada intensa que va patir La Bisbal d'Empordà. Els veïns i veïnes han omplert la plaça per donar el seu suport a la família. 

A les dotze en punt d'aquest migdia el silenci ha protagonitzat la plaça del Castell de La Bisbal d'Empordà, ubicació on se situa l'Ajuntament, on s'hi ha convocat als ciutadans i ciutadanes a fer un minut de silenci com a mostra de condol per la mort de la nena de 20 mesos a causa de la forta pedregada viscuda el passat dimarts 30 d'agost.

Bisbalencs i bisbalenques han omplert la plaça acompanyats de globus de color blanc per transmetre el seu suport i condol als pares de la menor, que també han assistit, entre moltes llàgrimes, a la concentració. En finalitzar el minut de silenci s'han deixat volar els globus cap al cel. 

L'Ajuntament de La Bisbal ha declarat tres dies de dol oficial i, amb el Consell Comarcal assumiran les despeses de l'enterrament de la menor. La cerimònia religiosa serà aquest divendres a les 17h a l'església de Santa Margarida.

A la concentració també hi han assistit representants de diversos consistoris de la zona, així com l'alcalde, Enric Marquès, que ja ha tornat a la ciutat. Durant la pedregada, Carme Vall havia estat al capdavant del consistori com a alcaldessa accidental.

Pel que fa a la resta de ferits, van ser un total de setanta persones. D'aquests, 68 van ser atesos entre el CAP de La Bisbal i el Servei d'Urgències de l'Hospital de Palamós. Els motius de consulta van ser ferides per vidres i contusions amb hematomes per impacte de la pedra i, en els casos més greus, es van tractar fractures de canell i de dits, i es van fer cures i sutures. L'Hospital Josep Trueta de Girona va atendre la menor, a qui no van poder salvar la vida, i una altra dona que ja va estar donada d'alta a primera hora d'aquest dimecres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat