La tendència a la baixa dels indicadors de Covid al Baix Empordà permet obrir quiròfans

Palamós

Data: 10/02/2021

Anna Ribera, Directora Assistencial SSIBE

Cauen el nombre d'hospitalitzats, remet el percentatge de positius i baixa la transmissió comunitària però des del SSIBE demanen mantenir la prudència

Millora lenta però progressiva dels indicadors de la pandèmia al Baix Empordà. El SSIBE ha surfejat la tercera onada del coronavirus amb ajustos en l'atenció hospitalària però sense convertir-se en un hospital 100% Covid com va passar el març de l'any passat.

Amb la transmissió comunitària a la baixa, el nombre de positius detectats remetent i les hospitalitzacions en descens, el centre sanitari ha obert un quiròfan i torna a fer operacions no urgents que requereixen ingrés.

Compaginar Covid i serveis assistencials


Per exemplificar amb números la tendència a la baixa en tres setmanes s'ha passat d'un 15% de positius en les 3.000 proves que es fan a la setmana a un 5%. I els ingressos hospitalaris de pacients Covid sobre el total de l'Hospital han caigut d'un 30 a un 15% segons dades del SSIBE.

Segons el SSIBE en aquesta tercera onada s'ha treballat diferent, atenent a l'experiència de la primera i segona onada. S'ha anat tancant i obrint segons els indicadors de la pandèmia, en una situació que fonts del centre hospitalari creuen que durarà encara uns mesos.

La primera línia de front, vacunada


Pel que fa a les vacunacions fonts del SSIBE confirmen que les persones residents en centres de Gent Gran i el personal que hi treballa està rebent ja la segona dosi. També que el 56% del personal de l'Hospital ja està immunitzat. Són professionals que estan a primera línia. La setmana vinent es començarà a vacunar la resta de personal que no està a primera línia com pot ser els administratius i administratives.

Malgrat uns indicadors en tendència a la baixa i la vacunació des del SSIBE demanen mantenir les mesures de seguretat i la prevenció contra la pandèmia.

Corba menys pronunciada del previst

Amb tot al Baix Empordà la tercera onada ha estat més sostinguda del que esperava el personal sanitari. No va pujar tant ràpid com estava previst i es va mantenir la corba aplanada durant unes setmanes fins que ha començat a baixar lleugerament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat