S'inicia el repartiment de mascaretes gratuïtes a les farmàcies

Intervé: Montse Félez, Farmacèutica Farmàcia Montse Félez de Castell d'Aro


Cada ciutadà o ciutadana té dret a una mascareta cada set dies, la primera gratuïta i les altres a un preu fix

Degoteig de ciutadans i ciutadanes des de primera hora del matí per recollir la mascareta gratuïta que  entreguen les farmàcies mostrant el carnet del CatSalut.

Aquest dilluns s'han començat a repartir els 14 milions de mascaretes quirúrgiques que la Generalitat va comprar per donar la ciutadania. La primera mascareta és gratuïta i les següents s'hauran de pagar a un preu fixat pel Govern. Cada ciutadà o ciutadana en tindrà dret a una cada set dies.


Prioritats a l'hora de repartir


El Departament de Salut ha enviat un seguit d'instruccions a les farmàcies per prioritzar primer les persones vulnerables o que tenen símptomes respiratoris, després les persones que treballen i finalment les que estan confinades totalment a casa.

El model de mascareta és del tipus quirúrgica. Una mascareta que la seva eficàcia teòricament és de sis hores però és evident que s'haurà de reutilitzar.

Des del Govern, la portaveu Meritxell Budó, va demanar dissabte quan va presentar el pla seny a la ciutadania, que no es saltessin el confinament només per anar a buscar una mascareta i que hi anés la gent que realment la necessita.
     
NOTÍCIES RELACIONADES

Cau el sistema informàtic de les farmàcies el primer dia de repartiment de mascaretes (20-04-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat