Mor un home de 88 anys a la platja de Torre Valentina

Mor un home de 88 anys a la platja de Torre Valentina
Calonge i Sant Antoni

Data: 06/08/2019

Un home de nacionalitat espanyola de 88 anys ha mort aquest migdia a la platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge. L’home, que segons testimonis, es trobava a l’aigua ha estat rescatat per la socorrista de la platja que l’ha dut fins la sorra.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 13:32 hores. Ràpidament s’han activat dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM. El personal sanitari ha practicat les maniobres de reanimació a l’home que estava inconscient, però aquestes han estat infructuoses i no l’han pogut reanimar.
 
En l’emergència també han intervingut una unitat territorial i una unitat de la policia judicial de la Guàrdia Civil i la Policia Local.
 
La platja de Torre Valentina disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.
 
Amb la d’avui ja són 16 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu.
  
Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.
 
Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat